Najelpszym sposobem na zrozumienie tego co tak zafascynowalo Mikołaja Kopernika jest użycie programu Celestia. Grafika 3D (średnie wymagania sprzętowe) zrobi swoje. Na mnie program zrobił kosmiczne wrażenie :-) Polecam!!! 2006-07-27, admin
Pomóż naszemu miastu, naszej witrynie i sobie! Promuj się na naszej witrynie. Cennik znajdziesz tutaj 2006-01-03, admin
Ktoś kiedyś powiedział: "Jeżeli nie możesz czegoś znaleźć w sieci, to znaczy, że ta rzecz nie istnieje". Wg aktywności mieszkańców (na podstawie postów na forum i wiadomości e-mail) Frombork ma 10 mieszkańców! Bądź aktywny, dyskutuj na naszym forum! 2005-12-15, admin
Od trzech dni siedze we Fromborku z żoną i dzieckiem i ani razu nie miałem szansy umyć się normalnie w domu na osiedlu Słonecznym. Całkowity brak ciśnienia w kranie, jeszcze trochę to się będzie piasek sypał bo jest tak sucho !!!! Dostałem informację, że jest duże zużycie wody (logiczne bo jest gorąco) i ludzie przesadzają z podlewaniem ogródków... poinformowano mnie też, że została zakręcona woda na ogródkach działkowych by zwiększyć ciśnienie ... no i owszem, ciśnienie jest, ale na dolnym tarasie miasta (Szkolna, Ogrodowa itd) a na górze nie ma... tłumaczenie w wodociągach było iż zgodnie z fizyką najpierw dół musi się napełnić by na górze woda była... skoro mamy oszczednie korzystać z wody to dlaczego w "ogrodzie botanicznym" non stop chodzą spryskiwacze, dlaczego STRAŻ POŻARNA podlewa sobie trawniczek pod pełnym ciśnieniem prosto z hydrantu w dodatku grubym wężem gaśniczym... DLACZEGO na dole ludzie mimo wszystko pryskają sobie wodą po ogródkach na lewo i prawo, a ja dzieki temu naet nie mogę dziecka wykąpać, o spłukaniu kibla czy nawet zrobieniu głupiej herbaty nie wsponę !! Czy to nie jest lekkie przegięcie, tym bardzie że hydrofornię mam 20 metrów od domu !!
Po co zaraz dół obwiniać Fakt, z ciśnieniem wody nie mamy problemu,ale to chyba dobrze,że chociaż tu jest he he.A poważnie to rozumiem rozgoryczenie, a tłumaczenie,że na ogródkach trzeba zakręcić kurek nadaje się do dobrego kabaretu.Już się boję pomyśleć,co będzie jeśli to nie wystarczy,czy dolny taras też przykręcą?W normalnych warunkach to by się człowiek w Zalewie przekąpał, ale skoro są bakterie Coli,to już sama nie wiem..;)pozdrawiam
Właśnie przeczytałem wyjaśnienia p. Wróbla na oficjalnej stronie F-ka... No ubawiłem się nieziemsko... dopiero ostatniego dnia jak zadzwonilem po raz kolejny do wodociagów powiedziano mi o awarii pompy, wcześniej gadali tylko o dużym poborze wody na działkach... Facet niezle mydli oczka tym swoim słodkim pitu pitu... moim zdaniem powinni dostać ostro po d..pie za totalny brak informacji i zamęt jaki wprowadzili wsrod mieszkańców...