Najelpszym sposobem na zrozumienie tego co tak zafascynowalo Mikołaja Kopernika jest użycie programu Celestia. Grafika 3D (średnie wymagania sprzętowe) zrobi swoje. Na mnie program zrobił kosmiczne wrażenie :-) Polecam!!! 2006-07-27, admin
Pomóż naszemu miastu, naszej witrynie i sobie! Promuj się na naszej witrynie. Cennik znajdziesz tutaj 2006-01-03, admin
Ktoś kiedyś powiedział: "Jeżeli nie możesz czegoś znaleźć w sieci, to znaczy, że ta rzecz nie istnieje". Wg aktywności mieszkańców (na podstawie postów na forum i wiadomości e-mail) Frombork ma 10 mieszkańców! Bądź aktywny, dyskutuj na naszym forum! 2005-12-15, admin
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 12:45 am Temat postu: noclegi i zywienie
tez prosze o info o noclegach. Jesli wszystko pojdzie dobrze planuje przyjazd do Fromborka pod koniec marca i marze o fajnej kwaterze. Czy polecacie hotel Rheticus? oprocz tego ze na stronce jest jego reklama Dodam ze wybieram sie z dzieckiem, wiec troche wymagan musze miec
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 1:21 pm Temat postu: trochę jak w PRL-u
Brak konkurencji sprawia, że w Fromborku do ideału zarówno noclegom, jak i jadłodajniom sporo brakuje. Ale przeżyć się da, a urok miejsca rekompensuje wszelkie niedostatki. Jeśli nie zraża cię komfort ośrodków wczasowych z lat siedemdziesiątych, to śmiało możesz tam jechać.
Wysłany: Pią Lut 03, 2006 8:20 am Temat postu: Noclegi
Prosze wybaczyć, że się wtrącam.
Noclegów we Fromborku nie brakuje, jest wiele miejsc do których można pójść. Są też zróżnicowane pod względem cen, pozostałej oferty oraz standardów.
Niestety nie wszystkie są prezentowane na stronie.
Nasze zasady są proste:
1. Każdy prezentowany podmiot ponosi solidarnie koszty utrzymania serwisu w sieci (opłata 50 zł netto rocznie).
2. Sami wykonujemy odpłatnie proste wizytówki, rozbudowane prezentacje, profesjonalne serwisy, które mogą być zintegrowane ze stroną, lub funkcjonować smodzielnie.
3. Jeżeli klient dostarczy materiał, który da się łatwo zintegrowac ze stroną - robimy to nieodpłatnie, jeżeli wymaga to większych nakładów pracy - odpłatnie (cena do negocjacji, przy czym jeszcze raz zaznaczam: wykonanie swoja drogą, utrzymanie swoją drogą)
(niektóre rude osoby tego nie rozumieją, jeżeli czyta to pewien rudy chytrus to będzie wiedział o co chodzi).
Jeżeli część podmiotów poniosła / ponosi koszty funkcjonowania serwisu, dostając w zamian niczym nieograniczoną możliwość prezentacji za niewielkie pieniądze, to byłoby nie fair w stosunku do płacących nieodpłatne informowanie o innych placówkach.
Podsumowując: płacić trzeba, inaczej się nie da
W związku z powyższym zapraszam serdecznie wszystkie placówki gastronomiczne oraz hotelarskie do prezentacji w naszym serwisie.
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 10:39 am Temat postu: Re: noclegi i zywienie
ewa napisał:
tez prosze o info o noclegach. Jesli wszystko pojdzie dobrze planuje przyjazd do Fromborka pod koniec marca i marze o fajnej kwaterze. Czy polecacie hotel Rheticus? oprocz tego ze na stronce jest jego reklama Dodam ze wybieram sie z dzieckiem, wiec troche wymagan musze miec
"Rheticus" jest idealnym miejscem noclegowym na dłuższe pobyty zwłaszcza z dzieckiem ze względu na fakt, iż oferuje turystom nie same pokoje z łazienkami ale całe mieszkanka z łazienką i kompletnie wyposażoną kuchnią, w której śmiało można nawet gotować. Mieszkanie 1 pokojowe z kuchnią i łazienką ma około 30 m2 więc jest przestrzeń. GARAŻ GRATIS! Serdecznie polecam i zapraszam.
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 10:41 am Temat postu: Re: trochę jak w PRL-u
kazisi napisał:
Brak konkurencji sprawia, że w Fromborku do ideału zarówno noclegom, jak i jadłodajniom sporo brakuje. Ale przeżyć się da, a urok miejsca rekompensuje wszelkie niedostatki. Jeśli nie zraża cię komfort ośrodków wczasowych z lat siedemdziesiątych, to śmiało możesz tam jechać.
Ciekawe które to ośrodki we Fromborku mają komfort z lat osiemdziesiątych? Zresztą we Fromborku nie ma ośrodków wczasowych.
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 12:09 am Temat postu: Re: trochę jak w PRL-u
kasia napisał:
kazisi napisał:
Ciekawe które to ośrodki we Fromborku mają komfort z lat osiemdziesiątych? Zresztą we Fromborku nie ma ośrodków wczasowych.
Znowu się wtrącam. Na naszej stronie prezentujemy niektóre placówki.
Podkreślam: nie wszystkie.
Wypowiedź 'kazisi' może sugerować odwiedzającym stronę,
że to właśnie nasi reklamodawcy oferują takie standardy,
a delikatnie mówiąc - tak nie jest.
Z czystym sumieniem mogę polecić placówki naszych sponsorów, z resztą osądźcie Państwo sami:
http://www.frombork.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=14[/u]
Wysłany: Pon Lut 20, 2006 9:30 pm Temat postu: Re: noclegi i zywienie
Ależ ja uwielbiam Rheticusa! Poważnie. Ale dotąd w żadnym pokoju nie znalazłem sprawnego pilota do telewizora... Kilka drobiazgów mógłbym jeszcze wytknąć, ale nie o to mi chodzi. Jestem pewien, że hotelik dałby sobie świetnie radę, gdyby we Fromborku pojawiło się jeszcze kilka miejsc tego typu, dzięki dobrej, miłej obsłudze i wspaniałemu położeniu. A konkurencja mogłaby jedynie jeszcze podnieść atrakcyjność tego miejsca. I byłoby to z korzyścią dla obu stron: ja nie miałbym na co narzekać, właściciel miałby jeszcze większy ruch w interesie.
btw to dobrze, że we Fromborku nie ma ośrodków wczasowych
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 6:53 pm Temat postu: Re: noclegi i zywienie
kazisi napisał:
Ależ ja uwielbiam Rheticusa! Poważnie. Ale dotąd w żadnym pokoju nie znalazłem sprawnego pilota do telewizora... Kilka drobiazgów mógłbym jeszcze wytknąć, ale nie o to mi chodzi. Jestem pewien, że hotelik dałby sobie świetnie radę, gdyby we Fromborku pojawiło się jeszcze kilka miejsc tego typu, dzięki dobrej, miłej obsłudze i wspaniałemu położeniu. A konkurencja mogłaby jedynie jeszcze podnieść atrakcyjność tego miejsca. I byłoby to z korzyścią dla obu stron: ja nie miałbym na co narzekać, właściciel miałby jeszcze większy ruch w interesie.
btw to dobrze, że we Fromborku nie ma ośrodków wczasowych
javascript:emoticon('')
Twisted Eviljavascript:emoticon('')
Rolling Eyesjavascript:emoticon('')
Mr. Green
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 6:59 pm Temat postu: Moje miejsce na ziemi
Choć daleko stąd mieszkam, to dla mnie FROMBORK zostanie na zawsze taką urokliwą i niezapomnianą małą ojczyzną. Jak będę "strą kobietą i nie zostanie mi nic prócz wspomnień... z cała pewnoscia tu wrócę...
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 3:49 pm Temat postu: noclegi
Jestem przedstawicielem handlowym i bardzo często nocuję w hotelach. Uważam,że hotel Kopernik we Fromborku jest super, bardzo czysto, jedzenie bardzo dobre, miła obsługa