Najelpszym sposobem na zrozumienie tego co tak zafascynowalo Mikołaja Kopernika jest użycie programu Celestia. Grafika 3D (średnie wymagania sprzętowe) zrobi swoje. Na mnie program zrobił kosmiczne wrażenie :-) Polecam!!! 2006-07-27, admin
Pomóż naszemu miastu, naszej witrynie i sobie! Promuj się na naszej witrynie. Cennik znajdziesz tutaj 2006-01-03, admin
Ktoś kiedyś powiedział: "Jeżeli nie możesz czegoś znaleźć w sieci, to znaczy, że ta rzecz nie istnieje". Wg aktywności mieszkańców (na podstawie postów na forum i wiadomości e-mail) Frombork ma 10 mieszkańców! Bądź aktywny, dyskutuj na naszym forum! 2005-12-15, admin
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 9:59 pm Temat postu: Wybory samorządowe w Internecie!
Szanowni Państwo!
Zwracam się do wszystkich mieszkańców miasta z apelem o wzięcie udziału w wirtualnych prawyborach samorządowych, które moglibyśmy przeprowadzić w Internecie - za pośrednictwem naszej witryny.
W dniu, który zostanie zaakceptowany przez największą ilość użytkowników forum, na naszej witrynie pojawi się ankieta ze wszystkimi (lub najbardziej popularnymi) kandydatami na stanowisko burmistrza i być może na inne stanowiska. W ankiecie można głosować tylko 1 raz w ciągu doby, dlatego też ankieta zostanie "zdjęta" na drugi dzień, a wyniki będą prezentowane w innej formie, aby w końcu zniknąć na 2-3 dni przed wyborami.
Naturalnie jest to tylko propozycja. Nie mam jeszcze gotowego planu, ale myślę, że z pomocą naszych forumowiczów uda się wypracować sensowną koncepcję.
Zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w naszych wyborach!
Pomysł dobry, tylko mam jedno pytanie: na jakich zasadach będą dobierani kandydaci?
Na tyle, na ile udaje mi się obserwować samorządowe życie Fromborka, to jedynie jedna osoba w tej chwili jest "pewniakiem" do startowania w wyborach...
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 5:58 pm Temat postu: Wybory samorządowe w Internecie!
Kto jest tym pewniakiem?
Jeżeli chodzi o sposób... hmmm jest wiele możliwości. Wszystko będzie zależało od ludzi. Czy potraktują to w kategoriach dobrej zabawy, czy w kategoriach dobrego sondażu przedwyborczego.
Cóż, zapraszam wszystkich zwoleników liberalnych mediów do wspólnej zabawy!
Słowniczek:
- Liberalizm to świetna sprawa, czasem tylko ludzie coś papią.
- Człowiek, który kradnie to złodziej (nie liberał, ani komunista, ani styropian).
- Polityka liberalna jest dobra, a zła jest polityka uprawiana przez złych ludzi, ze złymi intencjami.
- Komuniści nie są źli, są po prostu głupi.
- Związki zawodowe też nie są złe, często są sprzedane, zmanipulowane i niedojrzałe.