Najelpszym sposobem na zrozumienie tego co tak zafascynowalo Mikołaja Kopernika jest użycie programu Celestia. Grafika 3D (średnie wymagania sprzętowe) zrobi swoje. Na mnie program zrobił kosmiczne wrażenie :-) Polecam!!! 2006-07-27, admin
Pomóż naszemu miastu, naszej witrynie i sobie! Promuj się na naszej witrynie. Cennik znajdziesz tutaj 2006-01-03, admin
Ktoś kiedyś powiedział: "Jeżeli nie możesz czegoś znaleźć w sieci, to znaczy, że ta rzecz nie istnieje". Wg aktywności mieszkańców (na podstawie postów na forum i wiadomości e-mail) Frombork ma 10 mieszkańców! Bądź aktywny, dyskutuj na naszym forum! 2005-12-15, admin
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 8:51 am Temat postu: Insygnia władzy w mieście
W ramach prac nad nowym statutem miasta i gminy Rada pracuje ostatnio usilnie nad ceremoniałem, a w tym nad insygniami władzy w postaci łańcuchów dla Burmistrza i Przewodniczącego, dzwoneczka do użytku podczas sesjii Rady itd. Może to jest rzeczywiscie ważne, ale czy jako miasto i gmina jesteśmy na takim etapie, żeby poświęcać czas i środki na takie cele?
Nie widziałem , aby Prezydent Rzeczypospolitej występował w jakimś łańcuchu! Co o tym sądzicie? Ciekawe co nasi Radni o tym myślą?
Mysle ze rzeczywiscie nie sa to problemy o najwyzszym priorytecie, jednak miasto ma bogata przeszlosc... Wychodze z zalozenia ze jezeli byle pastuch potrafi zachowac sie w kosciele, to znaczy ze jezeli takowy dostanie sie do Rady, to taka sprawa moze na wszystkich wywierac efekt psychologiczny. Powaga urzedu, szacunek, madrosc... Oby na symbolach sie nie skonczylo